Anti-Zwarte Pieten bewerken Dordts Sinterklaashuis
Binnenland

Anti-Zwarte Pieten bewerken Dordts Sinterklaashuis.

Tegenstanders van Zwarte Piet hebben afgelopen nacht de sloten van het Sinterklaashuis in Dordrecht dichtgespoten met lijm, waardoor het pand vanmorgen niet toegankelijk was en moest worden opengebroken. Ook hebben 'actievoerders' massaal 'Zwarte Piet is racisme'-stickers op de deuren geplakt.

Het is onduidelijk wie hier precies achter zitten. Maar de heldhaftige verantwoordelijken laten in een anonieme, natuurlijk, mail aan het AD  weten dat dit vooral als een "ludieke actie" en "satire" gezien moet worden.

Wij komen niet meer bij van het lachen. NOT. Iedere dag gaan honderden schoolkindertjes naar het Sinterklaashuis om te zien waar de Sint en zijn Pieten verblijven als hij in Nederland is. Maar dat moet natuurlijk weer misbruikt worden als podium om maatschappelijke discussies op uit te vechten.

De politie vindt het dan ook allesbehalve grappig.

Wie er ook niet om kan lachen, is de eigenaar van het pand. Wat dan wel weer 'grappig' is, maar vooral die enorme leegte aantoont op de plek waar bij u uw hersens zitten, is dat de anti-Zwarte Pieten blijkbaar totaal niet op hebben zitten letten de afgelopen jaren.

Dordtse Zwarte Pieten zijn namelijk al enkele jaren met pensioen, of ontslagen door de baas. Of vervangen door andere collega's. "Pieten mogen zelf kiezen hoe ze zich schminken. We willen geen gekleurde pieten, maar er lopen wel roetveegpieten rond", aldus de eigenaar.

Alle artikelen geladen. Overzicht →