'Antisemitische' vragenlijst op school Moskou
Raar

'Antisemitische' vragenlijst op school Moskou.

Leerlingen op een college in de Russische hoofdstad Moskou kregen onlangs een lijst met opmerkelijke vragen voorgeschoteld. Het lijstje begon met neutrale vragen maar leek al snel een antisemitische wending te krijgen. Dat bleek echter schijn. 

"Welke etniciteit heb je?" en "Hoe denk je over andere etniciteiten?", aldus de lijst, die vervolgde met: "Wat vind je van de aanwezigheid van Joden in Moskou?", "Ben je bereid met ze te praten?" en "Zijn Joden betrokken bij de nationale crisis?". 

Na onderzoek bleek de docente achter de lijst nota bene zélf van Joodse komaf, schrijft The Moscow Times op basis van berichtgeving vandaag in Moskovsky Komsomolets. De vrouw verzorgt op de school een lesprogramma over ecologie waarin de focus ligt op etnografie. Het leek de docente een goed plan om haar eigen etniciteit centraal te stellen in de klassenopdracht, door de 16-jarigen met haar lijst te confronteren. 

De school zelf is echter niet geamuseerd. Binnenkort wordt tijdens een vergadering besloten welke straf de juf krijgt voor het experiment. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →