ANWB weigert fatbikes te verzekeren, worden teveel gejat

ANWB weigert fatbikes te verzekeren, worden teveel gejat 

21 augustus 2023 - 15:29

Wij schreven vanochtend al dat 'bendes uit Oost-Europa' naar ons landje komen om gratis elektrische fietsen te oogsten, nu blijkt het dat er dusdanig veel fatbikes gejat worden in ons land, dat de ANWB gestopt is met het verzekeren van die dingen. 

De ANWB heeft gemerkt dat de diefstalgevoeligheid in sommige delen van Nederland dusdanig groot is dat het niet de vraag is of, maar wanneer de fiets gestolen wordt. Dat gaat lekker. De bond heeft naar eigen zeggen geen andere keuze om andere fietsverzekeringen betaalbaar te houden.

Nu zou u kunnen zeggen, 'goh, wat gierig van die ANWB', maar dit alles heeft tot gevolg dat de financiële schade die geclaimd wordt op de verzekering inmiddels is gestegen tot 800 procent (!) van de premie. Dat is zeg maar net zoiets als dat een roversbende uit Roemenië of Bulgarije ineens acht keer zoveel kosten moet maken om een fiets te kunnen jatten in Amsterdam als dat die fiets vervolgens bij verkoop opbrengt. ja, dat is niet houdbaar natuurlijk.

Verder is het ook een beetje uw eigen schuld. De ANWB stelt dat veel fatbikes worden aangepast na de aankoop. Zo worden gashendels geïnstalleerd of worden de fietsen opgevoerd. Is stoer, maar die aanpassingen vergroten volgens de ANWB wel de kans op schade en onveilige verkeerssituaties. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml