Appen op fiets aangepakt, wel pas in 2020
Binnenland

Appen op fiets aangepakt, wel pas in 2020.

Ergert u zich ook kapot aan mensen die in het verkeer hun sociale leven belangrijker vinden dan een beetje fatsoenlijk op de weg letten? Nadat het mobieltjevasthouden-verbod voor automobilisten, moet nu ook de fietser er aan gaan geloven. Geen nood, de komenden twee jaar nog niet.

Met name de jeugd van tegenwoordig schijnt niet te kunnen multitasken en houd op de fiets de oogjes vooral op de mobiel gericht en wat minder op de weg, met als gevolg dat fietsers regelmatig zichzelf en anderen in gevaar brengen.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur wil dit daarom gaan bestraffen. Maar naar typisch Nederlands poldergebruik gaat het wel even duren voordat we dit ook in de praktijk mee gaan maken.

Er moet tenslotte eerst een wetsvoorstel ingediend worden, waar een jaar de tijd voor genomen wordt. Vervolgens moet er over dat voorstel gepraat worden, wat ook een jaar gaat duren. Daarna - we zijn inmiddels in 2020 aanbeland - wordt het verbod dan eindelijk ingevoerd.

Een van de pijnpunten met dit soort voorstellen is hoe je dit in de praktijk gaat controleren en welke straf daar dan tegenover moet staan. Bij automobilisten blijkt bijvoorbeeld al dat het juridisch soms moeilijk is om app-gedrag van de bestuurder te bestraffen.

Desondanks vragen wij ons toch af of dit niet een tikkeltje sneller kan. Ondertussen blijven de verkeersslachtoffers stijgen. Vorig jaar liefst 21.400, al is dat zeker niet alleen maar de oorzaak van smartphone-gebruik.

Alle artikelen geladen. Overzicht →