'Apple, doe eens wat meer tegen verslaving'
Tech

'Apple, doe eens wat meer tegen verslaving'.

Apple zou zich meer moeten inzetten tegen smartphoneverslaving onder jeugd. Twee aandeelhouders roepen het bedrijf in een open brief op om veranderingen door te voeren.

In de brief halen aandeelhouders JANA Partners en CALSTRS allerlei onderzoeken aan waarin de relatie tussen teveel op een telefoon spelen en de gezondheid van kids uiteen wordt gezet.

Zo merken leraren dat leerlingen in de klas teveel worden afgeleid en zou 5 uur lang na het scherm zitten turen een slechte uitwerking op de nachtrust hebben, wat weer kan leiden tot depressies.

Maar hoe dan? Ouders zouden meer opties gegeven moeten worden om het mobiele gebruik van kinderen te censureren. Zo is het nu al mogelijk om de toegang tot bepaalde apps te beperken en ouderlijk toezicht in te stellen. Maar bij bijvoorbeeld de browser Safari kan dat niet, die kun je alleen aan- of uitzetten.

Bovendien zien ze ook een voordeel voor Apple zelf. "We geloven dat de langetermijngezondheid van Apples jongste klanten en de gezondheid van onze maatschappij en economie, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn." Kortom, meer winst. En dat is ook goed voor aandeelhouders uiteraard.

Alle artikelen geladen. Overzicht →