Apple: Lol wij betaalden echt wel meer dan 0,005% belasting
Tech

Apple: Lol wij betaalden echt wel meer dan 0,005% belasting.

Apple noemt de beschuldigingen van de Europese Commissie dat de techgigant slechts 0,005 procent belasting betaalt "extreem misleidend en bedrieglijk". 

Onze Europese vrinden oordeelden gisteren dat Apple dertien miljard euro wegens belastingontwijking moet betalen. Niets van waar, zegt Apple nu. "In 2014 hebben we 400 miljoen dollar aan belasting betaald in Ierland, veel meer dus dan de Commissie suggereert. We zijn sowieso een van de grootste, zo niet de grootste belastingbetaler in Ierland", zo valt te lezen in een pdf-document.

Bovendien betaalde Apple ook nog eens 400 miljoen dollar aan belastingen in de VS over de winst. Het totaalbedrag komt dus uit op 800 miljoen dollar aan belasting. De overpricede MacBookmaker laat verder nog even weten dat ze er zeker van zijn dat het Europese Hof de beslissing van de Commissie ongedaan zal maken. Ook verwacht het bedrijf dat de uitspraak geen invloed zal hebben op hun financiële resultaten. 

Oneerlijk

De Europese Commissie zei dat Apple jarenlang te weinig belasting heeft betaald, meldt de NOS. Dat begon in 2003 met 1 procent en liep uiteindelijk zo de spuigaten uit dat slechts 0,005 procent werd betaald in 2014. De Verenigde Staten roerden zich ook: daar werd de naheffing oneerlijk genoemd. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →