Arib eist inzage in documenten over haar grensoverschrijdend gedrag

Arib eist inzage in documenten over haar grensoverschrijdend gedrag 

08 augustus 2023 - 10:00

Khadija Arib is er klaar mee. Ze wil nú alle relevante documenten op tafel hebben die gebruikt worden in het onderzoek naar vermeend grensoverschrijdend gedrag van haar. 

De oud-Kamervoorzitter heeft naar eigen zeggen nog steeds geen flauw idee wat ze fout gedaan heeft. Specifiek wil ze dan ook dolgraag de twee anonieme brieven in handen krijgen die door Vera Bergkamp en oud-griffier Simone Roos zijn verzameld en gebruikt zijn om het onderzoek te legitimeren.

Wat was er ook alweer aan de hand? Vorig jaar werd Arib een mes in de rug gestoken door door huidige voorzitter Vera Bergkamp. Zij had een onderzoek naar Arib ingesteld omdat ze voor "een onveilige werksfeer" zou zorgen maar tot op de dag van vandaag weten we nog steeds niet precies wat dat dan zou zijn, bevestigde ze zelf ook bij het programma Zomergasten.

Wij zijn benieuwd. Het is niet duidelijk of Arib een termijn heeft gesteld waarop ze de documenten in handen wil hebben en welke stappen ze gaat ondernemen als er geen gehoor aan haar verzoek wordt gegeven. Arib laat zich bijstaan door de advocaten Geert-Jan en Carry Knoops.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml