Arib is er echt klaar mee, zet stappen om onderzoek te stoppen

Arib is er echt klaar mee, zet stappen om onderzoek te stoppen 

29 augustus 2023 - 10:04

Oud-Kamervoorzitter Khadija Arib was ooit een gewaardeerde kracht in de Tweede Kamer, maar inmiddels helemaal verguisd door een onderzoek wat de huidige Kamervoorzitter Bergkamp en het Presidium tegen haar zijn gestart vanwege vermeend grensoverschrijdend gedrag.

Maar daar is zij nu he-le-maal klaar mee. In een brief schrijft Bergkamp dat Arib stappen heeft ondernomen om het mes dat in haar rug is gestoken het onderzoek naar haar gedrag stop te zetten. Tevens wil ze dat de informatie die tot nu toe over haar is verzameld wordt vernietigd. 

En dat is niet alles: ook eist de oud-Kamervoorzitter dat de Tweede Kamer alle geleden schade vergoedt. De advocaten van Arib Geert-Jan en Carry Knoops laten weten aan De Volkskrant dat het het nog steeds volstrekt onduidelijk is wat dan dat 'vermeende grensoverschrijdende gedrag' zou zijn. Ze wilde al alle relevante documenten boven tafel hebben, maar gaat dus nu een stap verder. 

Maar waarom laat Bergkamp dit nu weten? Nou, omdat ze het vervelend vindt dat het onderzoek vertraging oploopt. Zij waarschuwt dat het waarschijnlijk nog wel even zal duren voordat de bevindingen gepresenteerd kunnen worden vanwege de stappen die Arib heeft gezet. Bergkamp schrijft dat het bestuur het betreurt dat Arib "voor deze weg heeft gekozen in plaats van medewerking te verlenen aan het onderzoek". Maar dat is haar goed recht, zoals Bergkamp zelf ook schrijft. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml