'Arnhemmistan' vanmiddag een feit
Binnenland

'Arnhemmistan' vanmiddag een feit.

Arnhem staat vanmiddag paraat voor de beëdiging van Achmed Marcouch als nieuwe burgemeester. De verwachting is dat er veel belangstelling voor zal zijn. Niet alleen is Marcouch de eerste PvdA'er die burgervader wordt in de stad, maar ook de allereerste met een migratie-achtergrond.

En daardoor veroorzaakt(e) de benoeming van Marcouch veel commotie. Bepaald niet iedereen keurde dit goed. "Hier komt een beetje samen wat er mis is in Nederland. Dat de verkeerde mensen om de verkeerde reden aan de macht komen", aldus Geert Wilders.

Toen de benoeming naar buiten werd gebracht protesteerde de blonde opperbevelhebben bovendien met zijn aanhang bij het Arnhemse stadhuis. De vingerverfclub had een spandoek bij zich waarop de tekst stond 'Geen Arnhemmistan, we raken ons land kwijt'.

 

Ook Thierry Baudet (FvD) was niet blij: "Het is een provocatie door het partijkartel van de Nederlandse bevolking. De PvdA is gekrompen tot minder dan vijf procent van de stemmen en toch zwicht en zucht eenderde van Nederland onder PvdA-burgemeesters." DENKer Kuzu noemde de benoeming vreemd, want het is "zonder draagvlak van de Arnhemse bevolking". 

Kortom, dat wordt vast gezellig vanmiddag.

Alle artikelen geladen. Overzicht →