Arnoud van Doorn ronselt beveiliging
Binnenland

Arnoud van Doorn ronselt beveiliging.

Arnoud van Doorn, fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, wordt sinds de zelfmoord van PVV-politicus Willie Dille zwaar beveiligd. Niet alleen is er bescherming vanuit zijn eigen partij geregeld, ook de autoriteiten helpen Van Doorn hiermee.

Volgens Van Doorn heeft een dreigingsanalyse over hem uitgewezen dat dit nodig is. "Ik werd al bedreigd, maar de bedreigingen zijn toegenomen." Dat zou komen door het beroemde filmpje dat Dille een dag voor haar dood plaatste en haar uiteindelijke overlijden.

Wie niet weet waar het filmpje over ging: Dille stelde te zijn ontvoerd en verkracht door een groep die onder leiding zou staan van Van Doorn. De bekeerling noemde die beschuldiging "een aanslag op de hele moslimbevolking."

Zoals al eerder bekend komt er geen onderzoek naar de uitspraken van Dille. Van Doorn zegt dat spijtig te vinden "omdat een onderzoek je ook kan vrijpleiten." Bedreigers waarschuwt hij: "We hebben goede advocaten en doen aangifte tegen iedereen die bedreigingen uit."

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →