Arrestaties na maffiamoord Istanboel
Buitenland

Arrestaties na maffiamoord Istanboel.

In de Turkse stad Istanboel zijn vandaag vier personen opgepakt in verband met de liquidatie van een belangrijk onderwereldfiguur. De auto van het doelwit, Rovshan Caniyev uit Azerbeidzjan, werd doorzeefd met kogels terwijl hij gisteren door district Beşiktaş reed

Een "Allahu akbar"-scanderende menigte van liefst 25.000 mensen betoonde vandaag haar eer aan het lijk van Caniyev (41) in zijn thuisbasis, de stad Lenkaran. De chauffeur van het voertuig, waarop 65 kogels werden afgevuurd, raakte zwaargewond en verkeert in kritieke toestand in het ziekenhuis. 

Volgens de Turkse nieuwssite Hürriyet is de moord mogelijk vergelding voor de liquidatie van Aslan Usoyan (alias 'Ded Hasan' of 'Grootvader Khasan') in januari 2013 te Moskou. De bende van deze destijds zeer invloedrijke Koerdisch-Georgische maffiabaas had een speciaal team geformeerd om de verantwoordelijke de rekening te presenteren. Ook zouden er 5 miljoen Amerikaanse dollars hebben geprijkt op het hoofd van Caniyev. 

Jeugdige killer

Caniyevs eerste misdaadfeit stamt van toen hij 17 jaar oud was. Hij doodde toen de moordenaar van zijn vader in een rechtbank. 

'Mogelijk meer arrestaties'

De vandaag opgepakte personen zijn drie Azeri's en een Turk. Het aantal arrestaties kan nog toenemen, aldus de politie.

(foto boven is gemaakt in Moskou, na de moord op Usoyan)

Alle artikelen geladen. Overzicht →