Arrestatiebevel voor Nederlandse OS-kaartenhandelaar
Buitenland

Arrestatiebevel voor Nederlandse OS-kaartenhandelaar.

De Braziliaanse autoriteiten hebben een arrestatiebevel uitgevaardigd voor de 45-jarige Nederlander Maarten van Os, die samen met drie anderen ervan verdacht wordt illegaal kaarten te hebben verhandeld van de Olympische Spelen. Omdat hij zich momenteel niet in Brazilië bevind, is de zaak overgedragen aan Interpol.

Alle vier verdachten zijn werkzaam voor het Britse bedrijf THG Sports. Dit bedrijf regelt reizen naar allerlei sportevenementen. THG Sports heeft kantoren in 69 landen en meer dan 3.000 medewerkers. Eerder deze week arresteerde de politie van Rio al de financieel directeur van THG Sports.  

Inmiddels zijn ongeveer 1.000 kaarten met het logo van het Ierse Olympisch Comité (OCI) in beslag genomen, blijkt uit onderzoek van het Financieel Dagblad. Die kaarten zijn illegaal verkocht voor een prijs die veel hoger ligt dan de originele verkoopprijs. Sinds 2012 mocht THG Sports geen kaarten meer verkopen van het OCI. 

In een persverklaring heeft THG Sports de beschuldigingen ontkend. Het bedrijf stelt dat het wel degelijk de kaartjes mocht verkopen en dat de hoge prijs te maken had met een opslag, die in lijn zou zijn met de regels die het OCI daarvoor stelt.

Alle artikelen geladen. Overzicht →