Update: 20 arrestaties bij Pegida-demo
Binnenland

Update: 20 arrestaties bij Pegida-demo.

Bij een demonstratie van anti-islambeweging Pegida op de Koekamp in Den Haag zijn vandaag vijf mensen gearresteerd. Onder de arrestanten is ook de voorman van de club, Edwin Wagensveld. Eerder deze week werd Edwin ook al in de boeien geslagen aan het begin van een rechtszaak in 020 tegen hem.

Net als afgelopen donderdag, droeg hij vandaag een shirt waarop een mannetje te zien is dat een hakenkruis in de prullenbak gooit. Een andere arrestant droeg, gekleed in een witte jurk (ook wel djellaba genoemd), een nephoofd bij zich. De man had ook een lange zwarte baard opgeplakt en op zijn tulband droeg hij een plastic bom.

Voor Wagensveld is het tonen van een swastika boven een prullenbak een principekwestie. Afgelopen week verklaarde hij de afbeelding desnoods als tatoeage te zullen gaan dragen, zo weet het AD.

Update 19:15 uur:

Het ANP meldt dat in totaal twintig mensen zijn aangehouden naar aanleiding van een demonstratie van de anti-islambeweging Pegida in Den Haag. Behalve de al genoemde zes gaat het om veertien mensen die - onaangekondigd - een tegendemonstratie hadden georganiseerd.

Alle artikelen geladen. Overzicht →