'Arriva-chauffeurs leggen link rolstoelplank en rolstoel niet'
Binnenland

'Arriva-chauffeurs leggen link rolstoelplank en rolstoel niet'.

Goed nieuws voor de aan zijn rolstoel gekluisterde Stijn. De zeventienjarige scholier werd vorige week maandag in een temperatuur van -7 bij een bushalte achtergelaten omdat een weigerchauffeur te beroerd was de rolstoelplank voor hem uit te leggen.

Arriva blijkt kordaat gehandeld te hebben, de aangeboden excuses zijn door de familie van de jongen aanvaard en als kers op de taart krijgt Stijn een bloemetje van de vervoersmaatschappij.

Maar er is meer. Chauffeurs die in dienst zijn bij Arriva, zijn blijkbaar de slimste niet. Ho ho, dat heeft niet op iedereen betrekking, maar er lopen daar een paar busbestuurders rond die moeite hebben de connectie tussen de plank en iemand in een rolstoel te leggen. Is ook wel een gevalletje hogere wiskunde natuurlijk.

Speciaal vanwege de beperkte breintjes bij desbetreffende werknemers gaat Arriva benadrukken dat passagiers met een beperking te allen tijde geholpen moeten worden. De regels zullen voor iedereen voor eens en altijd duidelijk gemaakt worden.

Alle artikelen geladen. Overzicht →