Arriva mag telefooncheck-buschauffeur ontslaan
Binnenland

Arriva mag telefooncheck-buschauffeur ontslaan.

Vervoersmaatschappij Arriva staat volledig in haar recht als het een buschauffeur wil ontslaan die tijdens het busbesturen tweemaal op zijn telefoon keek. Omdat de man tijdens zijn gehele carrière bij de firma altijd netjes conform de regels heeft gewerkt, vindt de kantonrechter dat hij wel een ontslagvergoeding mee hoort te krijgen.

Via camerabeelden kregen ze hem in maart te pakken, de anonieme buschauffeur. Geconstateerd werd dat hij twee keer op zijn telefoon keek terwijl de bus op dat moment vaststond op een druk kruispunt. 'Zeer ongepast', zo is de kantonrechter van mening.

Niet veel later was de bus betrokken bij een aanrijding met een vrachtwagen. Of zijn 'gedrag' ook de oorzaak is geweest van het ongeval is niet precies duidelijk maar dat boeit de kantonrechter ook geen moer: Tegen beter weten in heeft hij zijn mobiele telefoon gebruikt tijdens het rijden in een bus met meerdere passagiers.

Collega's van de man waren trouwens bij de eerste zitting massaal aanwezig als een soort 'stil protest' om hun maatje een hart onder de riem te steken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →