Arriva ziet spoor van geweld, toevallig op traject richting Ter Apel

Arriva ziet spoor van geweld, toevallig op traject richting Ter Apel 

30 november 2021 - 09:30

Bij Arriva zijn ze er he-le-maal klaar mee. Dit jaar telde de vervoerder op het traject Zwolle-Emmen (toevallig het traject dat genomen dient te worden wanneer uw eindbestemming Ter Apel is) al 33 'incidenten' tegen personeel waarvan aangifte is gedaan. En dat aantal neemt snel toe en moet een keertje stoppen.  

Wie zijn die onverlaten? Over het algemeen zwartrijdende jongeren die meneer de conducteur in het Engels uitschelden voor 'racist' als die om een vervoersbewijs vraagt (wat zijn werk is en wat je hier in Nederland in het openbaar vervoer gewoon bij je dient te hebben). Soms wordt er zelfs extreem geweld gebruikt:

"Drie Arriva-medewerkers die werken op het tracé, zaten de voorbije maanden langdurig thuis vanwege verwondingen of stress. Zo werd in oktober een machinist op het perron in Zwolle naar de grond gewerkt door een groep jongens en tegen zijn hoofd geschopt. Hij moest naar het ziekenhuis en zit ziek thuis. Een steward sprak in juli een groep spoorlopers aan bij Emmen en kreeg een kopstoot waarvoor hij moest worden geopereerd", meldt NRC.

Het traject Zwolle-Emmen is zoals gezegd heel toevallig het traject dat genomen dient te worden voor een enkeltje azc Ter Apel (1x overstappen naar de bus, heel toevallig ook veel overlast daar). Maar wij zullen de link nooit leggen natuurlijk.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml