Arts verwijdert 'per ongeluk' baarmoeder Poolse vrouw
Binnenland

Arts verwijdert 'per ongeluk' baarmoeder Poolse vrouw.

Door een 'klassiek geval van miscommunicatie' tussen een gynaecoloog van het Limburgse VieCuri Medisch Centrum en een Poolse vrouw is de baarmoeder van de vrouw - met kinderwens - verwijderd, terwijl dit dus uiteraard niet de bedoeling was. Het ziekenhuis moet nu van de rechtbank een schadevergoeding ophoesten van 33.700 euro.

De arts wordt namelijk verweten dat hij, ondanks de aanwezigheid van een tolk, niet goed naar de wensen van de vrouw heeft geluisterd. Ze liep in 2013 al een tijd met menstruatieklachten omdat haar baarmoeder na de komst van haar twee kinderen verzakt was. Met een operatie hoopte zij deze problemen achter de rug te hebben.

Nou is dat ook wel gelukt natuurlijk, maar niet op de gewenste manier. Dit kwam volgens de rechtbank onder andere omdat de arts niet expliciet gemeld heeft dat met de operatie de kans op in de toekomst kinderen nog krijgen tot het nulpunt zal slinken.  

Overigens werd de arts zelf alleen maar op zijn vingers getikt met een waarschuwing door het Tuchtcollege. Excuses waren voldoende om onder strafvervolging uit te komen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →