As-Soennah moskee provoceert provocerend Pegida
Binnenland

As-Soennah moskee provoceert provocerend Pegida.

*Popcorn en colamodus aan* Woordvoerder Abdelhamid Taheri zegt door jongeren benaderd te zijn die de Haagse moskee zullen beschermen wanneer Pegida op een steenworp afstand een barbequetje houdt. 

Beschermen? Waartegen? Tegen de rookdampen van de anti-islam barbecue van de vermoedelijk vijf aanwezige leden van Pegida?

Maak niet out, varkens roosteren = een gevalletje intimidatie en uitlokking, zo bepaalt Taheri dat voor u. Alsof islamitische gebedshuizen in Nederland en de straal eromheen allemaal shariagebied zijn of zo, waar niet Nederland maar moslims de dienst uitmaken.

Nu is dat onofficieel ook zo, maar wettelijk gezien zeker niet. Het feit dat de woordvoerder aangeeft dat "niemand de openbare veiligheid kan garanderen" in combinatie met het "beschermen van de moskee", is een even harde provocatie richting Pegida.

Kortom: het is aan de gemeente en de politie om een verstandig besluit te nemen over het wel of niet laten doorgaan van de speenvarkenbarbeque. Zoals Taheri terecht aangeeft zit niemand te wachten op een escalatie.

Alle artikelen geladen. Overzicht →