Upd: Kat toch terug in homokroeg
Raar

Upd: Kat toch terug in homokroeg.

Dan nu graag even uw aandacht voor het nieuws uit het midden van het land. Kat Bombay van Café Kalff in Utrecht besloot vorige week om de homobar even te laten voor wat het was en het centrum van de Domstad te verkennen, om vervolgens niet meer terug te keren. Iemand vond de kat en bracht het naar het asiel. Eind goed al goed, zou u denken.

Dit is echter niet het geval. De dierenopvang is officieel nu eigenaar van de kat - de vorige eigenaar had afstand gedaan van het beestje en 'gedoneerd' aan het café - en het asiel vindt een café eigenlijk helemaal niet zo'n geschikt huis voor spinnende viervoeters.

Gaat u maar na: er klinkt constant luide muziek en al dat bier en wijn kan ook nooit zo goed zijn. Daarnaast is "een huiselijke omgeving het beste voor elke kat", aldus het asiel en daarom kan de homobar fluiten naar het beestje.

Verdriet alom, natuurlijk. Bovendien zijn ze het er niet mee eens: "wij denken dat Bombay bij Café Kalff 'thuis' is", aldus een laatste wanhopige poging op Facebook.

Update 13.20 uur:

De dierenopvang heeft toch over het hart gestreken. Na een mailtje mag de Bombay toch terugkeren. Iedereen in het café weer blij.

Alle artikelen geladen. Overzicht →