Asielbeleid: is Nederland niet gewoon vol?

Asielbeleid: is Nederland niet gewoon vol? 

07 juni 2023 - 11:00

Afgelopen weekend was er weer een VVD-congres. En dat zorgde voor veel verdeeldheid onder de partijleden. Dan gaat het met name over het asielbeleid. Want is Nederland niet gewoon vol?

Verslaggever Sarah bracht een bezoekje aan één van de betere buurten in Den Haag. En dat is uiteraard een echte VVD-buurt. Maar wat vinden zij van het (wan)beleid van Mark Rutte? “Nederland is vol hé. Vind ik. Als er 70.000 man komen, waar moeten die naartoe?” Toch blijven de meeste mensen, ondanks dat ze het niet eens zijn met het asielbeleid, wel trouw aan de partij: “Ik blijf wel VVD’er. Ik zou niet weten waar ik dan op moet stemmen. Dus dat is heel makkelijk”. Eigenlijk heel treurig natuurlijk.

Ook de jarige Caroline van der Plas heeft zich verwonderd over het congres: “Ja er worden ook weer hier allemaal beloftes gedaan. Er is geen tijd om het kabinet te laten vallen nu, schieten we allemaal niks mee op. Alsof we nu wel iets opschieten ”. Zij vindt dat er te veel stilligt en dat ze met iets concreets moeten komen.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml