Asielzoeker 12 jaar de bak in vanwege gooien hete olie over vrouwen

Asielzoeker 12 jaar de bak in vanwege gooien hete olie over vrouwen 

10 juli 2023 - 15:29

En dan te bedenken dat het Openbaar Ministerie 'slechts' zeven jaar gevangenisstraf had geëist...  Gelukkig is de rechter dit keer wat strenger. De rechtbank in Maastricht heeft een 43-jarige asielzoeker uit Iran veroordeeld tot twaalf jaar brommen achter de tralies omdat hij hete zonnebloem- en frituurolie had gegooid naar twee medewerksters van het azc in Sweikhuizen.

De beste man was gevlucht uit zijn thuisland, veilig en wel hier opgevangen maar hoorde op 27 januari vorig jaar dat hij terug moest. En dus dacht meneer 'liever in de bak dan terug naar Iran'. En wat doe je dan? Je koopt vijf flessen zonnebloem- en frituurolie, brengt dat in twee pannen aan de kook om zo het brandalarm te activeren en als dan twee vrouwen de trap op lopen om te kijken wat er aan de hand is, overgieten met de gloeiend hete olie.

Te gruwelijk voor woorden eigenlijk. De twee raakten zeer ernstig gewond. Anderhalf jaar later worden zij nog steeds behandeld voor de gevolgen van de aanval. "Deze vreselijke daad zal de slachtoffers levenslang achtervolgen", aldus de rechtbank, die spreekt van weerzinwekkend, abject en laf handelen door de verdachte. "Ten koste van mensenlevens ging hij liever de gevangenis in dan terug naar zijn thuisland."

De rechtbank had ook kritiek op de overheid (en terecht). Want hoe is het in vredesnaam mogelijk dat de man na twee eerdere afwijzingen nog steeds in een azc verbleef? Zo vraagt ook de rechtbank zich af. "Hij had het land helemaal niet in gemogen en eenmaal binnen had hij uitgezet moeten worden."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml