Asielzoeker boos op wachtrij in bank, steekt bank in fik
Buitenland

Asielzoeker boos op wachtrij in bank, steekt bank in fik.

Okee, dit gebeurde in Australië en het is dat er beelden van zijn, anders zou u denken dat wij het hebben verzonnen. 

Het verhaal

Een uit Myanmar gevluchte asielzoeker (inmiddels soort van illegaal verblijvend in Melbourne, Australië) met de naam Nur Islam (nogmaals, wij verzinnen dit allemaal niet) was boos op een bank. Hij wilde namelijk geld opnemen bij de balie van de bank en zag dat er een wachtrij was. Dusja, meteen woest. Zomaar niet meteen worden geholpen, absurd natuurlijk.

Geduld was duidelijk niet de sterkste kant van Nur Islam (wat zou zijn religie zijn eigenlijk?). Dus ging Nur Islam naar een benzinepomp, vulde daar een jerrycan, liep terug naar de bank, liet de jerrycan leeglopen over de vloer van de bank (en over zichzelf) en gaf zichzelf een vuurtje met een aansteker.

Resultaat

Bank in de fik. Nur Islam in de fik. Bankpersoneel en bezoekers in de fik. 33 gewonden, waarvan vier ernstig. 

Zelf heeft Nur Islam brandwonden over maarliefst 60 procent van zijn lichaam. Zijn advocaat vindt dat hij genoeg is gestraft, maargoed, wat Allah met hem gaat doen straks na zijn dood is natuurlijk niets vergeleken met zo'n binnenbrandje. 

Tot slot

Wij benadrukken nogmaals: de enige reden dat Nur Islam die bank in de fik zette was omdat hij eventjes moest wachten in de rij voor het loket.

Echt waar. Zie beelden. Niet verzonnen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →