Asielzoeker terroriseert Antwerpse Joden
Buitenland

Asielzoeker terroriseert Antwerpse Joden.

De Joodse gemeenschap in Antwerpen wordt al wekenlang lastiggevallen door een 24-jarige vluchteling. Afgelopen weekend escaleerde de boel toen hij overging tot het bekladden van gebouwen.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de vandaal vier grote kruisen op een deur van een synagoge kerft. Andere beelden tonen hoe hij de hoed van een Joodse man op de grond gooit. Ook zou hij Joodse scholen beklad hebben, meldt Het Laatste Nieuws.

Ondanks dat deze 'Nieuwe Belg' al meermaals is opgepakt, blijft de Jodenhater vrolijk doorgaan. De Joodse gemeenschap van de Belgische havenstad haalt dan ook geen voldoening uit de 'we nemen de feiten ernstig op en er loopt een onderzoek'-uitspraken van de politie. Zij eisen ingrijpen, voordat het straks te laat is.

"We zijn echt bang dat hij terugkomt met een mes of een wagen als wapen. Ik heb zelf onze kinderen al duidelijk gemaakt dat wanneer ze de man zien, direct terug naar huis moeten komen of naar school moeten lopen", aldus Michael Freilich van Joods Actueel. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →