Asielzoekers terroriseren buschauffeurs: "I fucking kill you" 

15 november 2018 - 15:11

Zucht, waar gaat het heen met dit mooie landje? De bushalte bij het asielzoekerscentrum in Leersum is uitgegroeid tot een ware nachtmerrie voor buschauffeurs van vervoersbedrijf Syntus.

Volgens RTV Utrecht proberen de zeer gewaardeerde nieuwkomers graties mee te reizen op buslijn 50 sinds er niet meer contant kan worden betaald. Wanneer dit niet lukt, worden werknemers kapotbedreigd, zitten zij als rietjes te beven achter het stuur en slaan sommigen de halte zelfs over.

De politie, gemeente Utrechtse Heuvelrug en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) weten van de problemen af en zullen op 3 december met elkaar in gesprek gaan over een passende oplossing. Mooi eigenlijk, 'een passende oplossing'. Wat dat verder ook mag inhouden.

De Statenfractie van de PVV heeft geen zin om te wachten tot bovengenoemde partijen een gaatje in hun agenda hebben om thee te gaan drinken over de kwestie. Het heeft daarom schriftelijke vragen ingediend bij het provinciebestuur. Men wil weten hoe vaak er aangifte is gedaan, of er cameratoezicht is in de bus en of de daders overgeplaatst kunnen worden naar een 'aso-azc', waar ze het terrein niet af kunnen. Daarnaast wil de partij weten welke maatregelen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) concreet heeft genomen.

Gelukkig is op beeldmateriaal vastgelegd hoe het er aan toegaat. De video kunt u hier bekijken. Overigens is bus-terreur niets nieuws, wij gingen een jaar geleden naar Ter Apel, waar dergelijke misstanden helaas ook plaatsvonden. 

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie