Asielzoekers worden ondernemer met hulp van uni 

11 oktober 2016 - 21:11

De universiteit Twente in Enschede is van mening dat een vluchteling niet achter de lopende band hoeft te gaan staan. Dat zou verkwanseling van hun vele talenten betekenen. Vandaar dat de universiteit haar beste beentje voorzet om groepjes nieuwe Nederlanders in het ondernemerschap te laten rollen.

Jaap van Tilburg, adviseur sociaal ondernemerschap van de UT zegt: "Het begint met een periode van vijf weken, waarin de vluchtelingen leren of het ondernemerschap wel iets voor hen is. In hun eigen land zijn zij volledig ontheemd. Ze missen taal, cultuur en werk. Vooral aan het aspect werk willen wij wat doen."

Mocht het tot de asielzoekers doordringen dat zij talent hebben op het gebied van ondernemerschap, dan zijn er coaches én deskundigen waarop zij na deze vijf weken kunnen bouwen. Volgens van Tilburg schieten veel vluchtelingen momenteel tekort in marktkennis en financiën, zo meldt RTV Oost.

Investeren

Op zeer korte termijn is het eerste groepje migranten aan de beurt om hun ideeën te verspreiden. Van Tilburg: "Het is heel boeiend om te zien hoe ze zich presenteren en welke ideeën zij hebben. Die avonden zijn speciaal voor mensen die geld willen steken in de plannen van vluchtelingen."

Mocht u dit lezen als vluchteling, of mocht iemand dit voor u vertalen, dan kunt u zich bij de gemeente Enschede en het COA melden voor deelname aan het project.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.