Aso-wielrenner schopt ‘kuthond' en bedreigt invalide man
Binnenland

Aso-wielrenner schopt ‘kuthond' en bedreigt invalide man.

Een invalide man (61) en zijn hulphond zijn afgelopen zaterdag en woensdag tot twee keer toe bedreigd door een passerende wielrenner. De incidenten vonden plaats in Kaatsheuvel.

Blijkbaar stoorde de wielrenner zich enorm aan de hond want toen de 61-jarige zaterdag zijn hond uitliet kreeg hij heel hard: "Rot op met die rothond" en "Val dood lamme" naar zijn hoofd geslingerd. Ook werd de hond geschopt, waarna de wielrenner doorreed.  

Omdat de man - die sinds 2000 vanwege een spierziekte in een rolstoel zit - slecht kan zien en wilde vertrouwen op het feit dat het slechts om 'een incident' ging, besloot hij geen aangifte te doen maar wel een beschrijving van het voorval op Facebook te zetten.

Hier was meneer de wielrenner duidelijk niet van gediend. Toen de twee elkaar afgelopen woensdag opnieuw troffen dreigde hij met: "Je moet niet denken dat je mij te kakken kan zetten op Facebook. Als je dat nog een keer doet schop ik je kuthond dood", waarna de rolstoeler toch maar besloot aangifte te doen.

Omdat hij slechtziend is kon hij echter niet een duidelijke beschrijving van de dader geven. De wielrenner had een rood shirtje aan en een witte helm op. Hij schijnt met een Rotterdams accent te praten, weet Omroep Brabant.

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →