Asscher beslist in oktober over politieke toekomst
Politiek

Asscher beslist in oktober over politieke toekomst.

Stopt hij met de politiek? Gaat hij toch voor het lijsttrekkerschap van de Partij van de Arbeid (PvdA)? In oktober zullen we het te horen krijgen, want dan beslist vice-premier Lodewijk Asscher over zijn politieke toekomst.

"Het kan binnen of buiten de politiek zijn. Uiteindelijk is de vraag waar ik me voor wil gaan inzetten en waar ik het meest van betekenis kan zijn", aldus Asscher in een interview met NU.nl. "Politicus zijn is eervol, maar we moeten het wel normaliseren. Je moet ook als politicus normaal kunnen functioneren in een gezin. Dat houdt je met de voeten op de grond. Ik ben van mening dat het gezond is dat politici ook normale mensen zijn."

Asscher kan voor het lijsttrekkerschap gaan, maar dan moet hij huidig lijsttrekker Diederik Samsom wel als tegenstander accepteren. 

VVD

Veel mensen zien de nauwe samenwerking tussen PvdA en VVD als iets vreemds. Asscher zegt daarover: ""Ik denk dat mensen het fijn vinden dat politici niet alleen maar zitten te hakketakken. Het is wel heel belangrijk dat we straks voor de verkiezingen schetsen hoe we met Nederland verder willen. Dan worden die verschillen scherp zichtbaar. Opkomen voor de positie van de werknemer, bescherming en vooruitgang bieden aan mensen staan dan tegenover individualisme en meer marktwerking."

Het laatste jaar wil het kabinet zich vooral focussen op de economie en de veiligheid van de Nederlandse burger, zo laat Asscher nog weten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →