Asscher wachtte jaar met Turkije-dossier
Binnenland

Asscher wachtte jaar met Turkije-dossier.

Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft pas in juni het onderzoek naar de lange arm van Turkse president Erdogan gestart, terwijl het parlement al op 2 juli vorig jaar om een dergelijk onderzoek vroeg.

VVD en SP spraken toen over 'parallelle samenlevingen' en waren er bang voor dat deze Nederturken werden aangestuurd vanuit Ankara: niet echt bevorderlijk voor de integratie. Nu deze personages massaal achter Erdogan gaan staan, had de Tweede Kamer graag een onderzoek naar deze mensen in handen gehad, weet De Telegraaf.

Volgens VVD'er Azmani ontbreekt het Asscher aan slagvaardigheid: "Het siert de minister niet dat hij bijna een jaar wacht als de meerderheid van de Kamer aangeeft dat dit belangrijk is."

Asscher is er, volgens zijn woordvoerder tenminste, in het afgelopen jaar wel mee bezig geweest. Zo moest er een opzet voor het onderzoek besproken worden. Daarnaast wilde de minister zeker weten dat dit onderzoek vernieuwend genoeg was, vergeleken met een eerder soortgelijk onderzoek. Half juni werd de opdracht aan bedrijf RadarAdvies gegeven.

Alle artikelen geladen. Overzicht →