AT licht hoofdverdachte helikopterkaping van bed
Binnenland

AT licht hoofdverdachte helikopterkaping van bed.

Opnieuw heeft een arrestatieteam van de politie goed werk geleverd door ene Rachid el M., één van de hoofdverdachten van de mislukte helikopterkaping in Roermond, op zijn onderduikadres op te pakken.

Terwijl er ondertussen al meerdere verdachten waren gearresteerd, wist deze meneer maandenlang uit handen van de politie te blijven door onder te duiken bij zijn broer. Bij de arrestatie in de woning in Amsterdam-West ging het er wild aan toe: de politie gebruikte explosieven om de woning binnen te komen. 

El M. zou de bevrijdingspoging hebben gecoördineerd samen met de eerder gearresteerde Houssain el M., meldt Het Parool. Met een gehuurde helikopter moest crimineel Benaouf A. uit de gevangenis van Roermond bevrijd worden, maar dat mislukte faliekant nadat de verhuurder argwaan kreeg en de politie inschakelde.

Tijdens "een wilde achtervolging" die op de kaping volgde zou onder andere een tas met onderdelen voor automatische wapens gedumpt zijn. In Roosteren werd vervolgend een van de verdachten doodgeschoten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →