Colombiaan vergast eigen gezin
Buitenland

Colombiaan vergast eigen gezin.

Een zieke geest uit Colombia heeft zijn huis in Australië omgetoverd tot reusachtige gaskamer en zodoende zichzelf, zijn vrouw, twee kinderen en hond van het leven beroofd. 

Blijkbaar ging Fernando Manrique's niet over één nacht ijs, want onderzoek wijst uit dat het heerschap maar liefst elf jaar aan de doe-het-zelf-gaskamer geklust had. Dienders spreken van een "uitgebreid, uitgekiend en goed gepland" systeem. Er bleken allerlei verborgen leidingen door de woning te lopen. 

Collega's van de vrouw des huizes schakelden de politie in toen Maria Claudia Lutz Pena niet op haar werk verscheen. Het levenloze gezin, met een dochter van elf en een zoon van tien, werd bij een inval van de woning ontdekt, schrijft Daily Mail.

Buren zeggen dat Manrique inderdaad vaak lekker aan het timmeren was, maar nu pas wordt duidelijk waar de man aan werkte. Een buurvrouw herinnert het gezin als een "fijn, warm stel mensen". Wel wist de buurt dat Maria het niet makkelijk had. Beide kinderen waren autistisch. Familieleden van het gezin zeggen dat Fernando en Maria uit elkaar wilden gaan. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →