Auto-advertenties krijgen de juiste prijs
Binnenland

Auto-advertenties krijgen de juiste prijs.

Autoverkopers mogen vanaf binnenkort niet meer adverteren met autoverkoopprijzen die helemaal niet kloppen. Momenteel mogen ze nog adverteren met prijzen waar de rijklaarkosten niet bij inzitten.

Waakhond Autoriteit Consument & Markt (ACM) verbiedt per direct de autobranche om kosten te verzwijgen. Per 1 november moeten alle importeurs hun zaakjes op orde hebben, meldt De Telegraaf. Anders volgt er een boete, of billenkoek.

De ACM wil dat mensen een auto uit de showroom kunnen rijden voor de prijs die in de advertentie staat. ACM denkt namelijk dat dealers heel goed van te voren kunnen inschatten wat de rijklaarkosten zijn. Rijklaarkosten zijn de kosten die worden gerekend voor kentekenplaten, het transport en het verwijderen van verpakkingsmateriaal. De hoogte van de rijklaarkosten is onderhandelbaar, want een dealer mag minder geld rekenen dan waarmee wordt geadverteerd.

De Bovag is niet blij met de uitspraken van de ACM en zegt dat ze liever de catalogusprijs vrijhoudt van bijkomende kosten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →