Upd: Politie: Aanrijding = terreurdaad
Buitenland

Upd: Politie: Aanrijding = terreurdaad.

Not again... Zojuist heeft er een aanrijding plaatsgevonden bij het Britse parlement waarbij verschillende voetgangers gewond zijn geraakt. Een auto raakte door de veiligheidsbarrière, de man achter het stuur is opgepakt. 

Op beelden is te zien hoe gewapende agenten het voertuig omringen. De politie zwijgt nog over het aantal gewonden en ook over de ernst van de verwondingen zijn geen mededelingen gedaan, wel is de directe omgeving ontruimd. Het is nog onduidelijk of de bestuurder verward was, een laag bloedsuikerspiegel had of een aanslag wilde plegen.

Update 11.27 uur:

Zeker twee mensen zijn gewond geraakt door de aanrijding bij het Britse parlement. Zij lijken er volgens de ambulancedienst in Londen niet ernstig aan toe te zijn. De antiterreurpolitie heeft de leiding over het onderzoek naar de aanrijding, maar u moet wel weten dat dit niet automatisch betekent dat er sprake is van terrorisme.

Update 11.49 uur:

Het hoge woord is eruit: de Londense politie gaat ervan uit dat de aanrijding bij het Britse parlement een terreurdaad betreft. Er zijn verder geen wapens gevonden bij de verdachte.

Alle artikelen geladen. Overzicht →