Autobranden teisteren Nederland 

31 december 2017 - 10:01

Het einde van 2017 nadert en dat betekent traditioneel natuurlijk dat u massaal oliebollen aan het eten bent om uiteindelijk 's-avonds - met of zonder vuurwerk - het nieuwe jaar in te knallen.

Het betekent helaas ook dat steeds meer pyromaantjes uit de kast komen en auto's in de fik zetten. Een trend die we elk jaar weer in een groot deel van Nederland zien.

Bijvoorbeeld in Utrecht, waar gisteren tot tweemaal toe een auto in brand is gezet met vuurwerk. Volgens RTV Utrecht is dit al de twintigste keer sinds Eerste Kerstdag. In de strijd tegen autobranden zal de politie extra surveilleren in de Domstad en roept het burgers op om ook op te letten en bij een verdachte situatie 112 te bellen.

In Amsterdam gingen zelfs drie auto's in vlammen opKort voordat de brand ontstond is een groepje jongens gezien dat druk bezig was met het afsteken van vuurwerk, maar het is niet duidelijk of zij er iets mee te maken hebben.

Ook in Zaandam EindhovenHuizenPurmerendOosterhout en het Brabantse dorp Veen waren er autobranden. Bij die laatste plaats was dit alweer voor de vierde avond op rij en werd de tekst op de straatnaambordjes vervangen in 'Vrije Staat Sicilië'.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie