Autobrandentsunami teistert Nederland 

15 november 2017 - 10:45

Goedemorgen reaguurders. Hoe staat het leven? Heeft u nog wat opgestoken van de wijze woorden van Tunahan Kuzu bij de VVD? Vandaag wel een heel speciale aanbieding gezien bij Etos: Kukident kleefpasta. Twee halen, twee betalen. Da's nou nog eens goed voor de portemonnee. Fijne dag!

Dan nu over naar het nieuws van vandaag. Nederland blijkt een walhalla voor autoindefikstekers. Het loopt binnen onze landsgrenzen wel errug hard de spuigaten uit. Volgens cijfers die door onze kameraden van ThePostOnline via een WOB zijn opgevraagd bij alle 25 veiligheidsregio’s in Nederland en bij de Nationale Politie, gingen in heel 2016 en de eerste helft van dit jaar (voor de 2,5 miljoen laaggeletterden: dat zijn samen dus 12+6=18 maanden) 8.107 voertuigen in vlammen op. Schrikbarend hoog natuurlijk.

In iets meer dan veertig procent wordt uitgegaan van brandstichting. Totale schade voor brandweer en verzekeraars: 83 miljoen euro.

Provincie waar uw wagen de grootste kans loopt in het vizier van vandalen te belanden? Utrecht. Meer dan de helft van alle branden (60 procent) blijkt daar in 2016 aangestoken te zijn. Noord-Brabant spant de kroon als het gaat om dit jaar: 56 procent blijkt een bewussie.

Friesland is daarentegen de meest autovriendelijke provincie op brandgebied. De 170 branden in 2016 werden in 'slechts' vijftien procent van de gevallen aangestoken. Dit jaar zijn er in Fryslân halverwege het jaar 70 branden te betreuren geweest, waarvan 28 procent werd aangestoken.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie