Automobilisten aangevallen in Calais
Buitenland

Automobilisten aangevallen in Calais.

De Franse havenstad Calais was al geen fijn oord voor vrachtwagenchauffeurs, maar nu hebben ook 'normale' automobilisten steeds meer te vrezen voor de illegalen die er rondstruinen. 

In de nacht van woensdag op donderdag vielen de onverlaten namelijk een familie aan. Met boomtakken in de hand sloopten ze de autoruiten van de Zeeuwse familie De Wandel. De heer des auto's had het gevoel dat hij in een oorlog was beland.

Dieptepunt

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) noemt de aanval een "triest nieuw dieptepunt", schrijft de krant van wakker Nederland. Ook volgens een zegsman van de ANWB kwam het niet eerder voor dat de illegalen zich op automobilisten werpen. 

Het is bijna elke dag raak in Calais, waar de allochtone zwervers brandende barricades maken. Tijdens de files die daardoor ontstaan, proberen ze een vrachtwagen te vinden om in te klimmen en het Kanaal over te steken. 

Kettingzaag

TLN-woordvoerder Sjoerd Boot zegt dat truckers al worden bedreigd met knuppels en ijzeren staven. "Onbevestigde berichten hebben het zelfs over mensen die zwaaien met kettingzagen." De problemen in de stad raken wat op de achtergrond, denkt hij: "Calais heeft momenteel minder prioriteit, vanwege alle terreurdreigingen. Dat is heel begrijpelijk, maar dat merken de chauffeurs wel."

Alle artikelen geladen. Overzicht →