'Autorijden wordt schier onbetaalbaar' 

25 mei 2018 - 13:52

Jawel, fijn bericht over de torenhoge benzineprijzen. Die gaan weer stijgen. U weet dat Nederlanders het meeste accijns betalen voor benzine in heel Oiropa? Nein? Is toch echt zo. De afgelopen maand steeg de prijs per liter met tien eurocent, momenteel zitten we erg dicht tegen het prijsrecord van 1,87 euro per liter aan. 

Maar het verval gaat verder. De olieprijs is gebaseerd op vraag en aanbod en de dollarkoers. Crisisje hier, crisisje daar en voilà: autorijden (toch al zo'n goedkope hobby) wordt voor Nederlanders met de dag duurder. 

Allemaal de schuld van Venezuela, bedankkaartjes kunnen die richting op. De olieproductie in het land, dat over de grootste olievoorraad ter wereld beschikt, is de afgelopen maanden volledig op zijn gat komen te liggen. Beperkte productie = hogere kostprijs = woedende consumenten. Als het ff heel erg tegenzit, gaat u straks 2 euro (of hoger) per liter betalen.

Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om dat te voorkomen. U kunt namelijk elders gaan tanken. Scheelt toch behoorlijk. Volgens Paul van Selms van Unitedconsumers is er nóg een optie en dat is dat de Nederlandse (r)overheid financieel bijspringt. Tussen u en ons, hoe relevant lijkt u dat?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie