Johnny Depp wint smaadzaak tegen Amber Heard

Johnny Depp wint smaadzaak tegen Amber Heard 

01 juni 2022 - 21:47

In de rechtszaak der rechtszaken van de Amerikaanse showbizzwereld heeft Johnny Depp zojuist van zijn ex-vrouw Amber Heard gewonnen. De acteur had de actrice aangeklaagd voor smaad vanwege een artikel dat ze had geschreven over haar ervaringen met huiselijk geweld.

De rechter in Fairfax (Virginia) oordeelde woensdag dat voldoende is bewezen dat er sprake is van smaad. Heard moet Depp miljoenen dollars aan schadevergoeding betalen. Depp was niet aanwezig bij de uitspraak, Heard (naar verluid huilend) wel.

De zaak tussen Depp en Heard is tot ieders vermaak sinds 11 april bezig. De acteur klaagde zijn ex-vrouw aan nadat zij in 2018 een opiniestuk had geschreven voor de Amerikaanse krant The Washington Post. Daarin zei ze slachtoffer te zijn van huiselijk geweld. Hoewel Depp niet bij naam werd genoemd, zou het volgens de 58-jarige acteur voor lezers overduidelijk zijn dat het over hem ging. En hoewel Heard de afgelopen weken onder ede verklaard heeft niet de schrijver te zijn van het betreffende stuk, verklaarde ze later juist wel de auteur van het artikel te zijn, "om mensen te laten zien hoe invloedrijk mannen als Johnny Depp zijn".

Depp had Heard voor 50 miljoen dollar aangeklaagd. Zij diende een tegeneis in, van 100 miljoen dollar. De voormalig geliefden hebben allebei een getuigenis afgelegd voor de rechtbank. Ook werden getuigen gehoord voor zowel de acteur als de actrice.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml