Avondklok: Jongeren gingen minder van bil, wel meer seksueel geweld

Avondklok: Jongeren gingen minder van bil, wel meer seksueel geweld 

01 november 2021 - 10:41

Zo op de maandagmorgen is het even tijd voor een open deur: tijdens de avondklok (weet u nog, toen u van Hugo en Mark om 21.00 uur binnen moest zijn op straffe van een boete?) vond er minder seksueel verkeer plaats tussen jongeren dan in de zomer. Nogal logisch, MAAR: ook vond er onder jongeren meer seksueel geweld en ander #MeToo-incidenten plaats.

Dit weten wij allemaal omdat Rutgers en Soa Aids Nederland de invloed van de coronacrisis op het seksuele leven hebben onderzocht en vandaag de resultaten daarvan presenteerden:

"Van de meisjes maakte 8 procent seksueel geweld mee tijdens de avondklok, bij jongens was dat 3 procent. Dat is meer dan tijdens de zomerperiode daarna (meisjes 5 procent, jongens 1 procent). Ook was er tijdens de avondklok meer grensoverschrijdend gedrag online. Jongeren ontvingen meer ongewilde seksueel getinte beelden en verzoeken."

Blijkbaar was de frustratie bij de jongeren onder u dus nogal groot. Elk geval is er natuurlijk eentje teveel maar volgens de directeur van Rutgers is het al jaren zo dat er veel te veel seksueel geweld plaatsvindt. En dat het dan in de avondklokperiode zelfs toenam is reden om je zorgen te maken. Seksueel geweld vond meestal plaats bij de jongeren thuis, in het huis van de pleger thuis, op een feestje of bij het uitgaan.

In elk geval is het zo dat sinds de zomerperiode jongeren weer normaal kunnen doen en weer lekker ouderwets kunnen flirten, daten en tussen de lakens kruipen. Alleen, toch weer die coronacrisis, is het wel zo dat een op de vijf jongeren die zich wilde laten testen op seksueel overdraagbare aandoeningen middels een soa-test, daar dankzij corona nergens terecht kon.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml