Avondklok tegen Poké-plaag in België
Tech

Avondklok tegen Poké-plaag in België.

In het Belgische dorp Lillo is men he-le-maal klaar met Pokémon GO. Vanwege het hoge aantal zeldzame Pokémon die in het dorp kunnen worden gevangen, is het dorp uitgegroeid tot een waar Poké-bedevaartsoord. 

De digitale jagers en verzamelaars gaan buitengewoon fatsoenschuw te werk. De app-soldaten zijn lawaaiig, maken rommel en de jacht gaat door tot vier à vijf in de morgen. Hierdoor klagen bewoners over 'een tekort aan nachtrust'. Om de Poké-plaag te beteugelen willen bewoners de jacht op digitale pronkwezens na middernacht verbieden, aldus de Gazet van Antwerpen

De nerd-influx begon drie weken geleden toen de zeldzame Pokémon in het dorp werden gespot. Er zouden dagelijks zo'n 2.000 mensen naar het dorp afreizen. Zelfs lokale herbergiers en caféhouders kunnen zich vinden in de Poké-Sperrzeit. 

De gemeente Antwerpen (waar Lillo onder valt) denkt dat het probleem zichzelf zal oplossen: "Wij gaan ervan uit dat de Pokémon-jacht tegen september, als de school begint, zal afnemen. Mocht dat niet het geval zijn, dan hebben we bijkomende maatregelen achter de hand om Lillo te beschermen. Een avondklok instellen kan alleen in zeer extreme omstandigheden door de burgemeester gebeuren. Dat is hier nog niet aan de orde."

Alle artikelen geladen. Overzicht →