AZ door in Europa, Heracles is klaar
Sport

AZ door in Europa, Heracles is klaar.

AZ is nog twee wedstrijden verwijderd van een plaats in de groepsfase van de Europa League. Het elftal van John van den Brom verzekerde zich vanavond van een plaats in de play-offs van de voorronden door een uitzege op het Griekse PAS Giannina (1-2).

Derrick Luckassen was opnieuw de grote plaaggeest voor de debutant in een toernooi van de UEFA. De verdediger bereidde de eerste treffer van AZ voor en tekende zelf voor de 2-1. Hij was vorige week ook al verantwoordelijk voor het enige doelpunt van AZ in het thuisduel met PAS Giannina (1-0).

En Heracles dan?

Heracles Almelo kan zich concentreren op de competitie in de eredivisie. Het eerste Europese avontuur in de lange historie is voorbij; ongeslagen, dat wel. De uitwedstrijd tegen FC Arouca in de derde kwalificatieronde van de Europa League leverde vanavond niet meer op dan een teleurstellend gelijkspel: 0-0. De Portugezen, bepaald geen geweldenaren, gingen op grond van de 1-1 in het Polman-stadion door. De late treffer van Walter González in Almelo bleek kostbaar.

Alle artikelen geladen. Overzicht →