AZ-trainer geschorst om 'schijterd'
Sport

AZ-trainer geschorst om 'schijterd'.

AZ-coach John van den Brom mag een weekje vanaf de tribune meekijken, omdat hij scheidsrechter Pol van Boekel een 'schijterd' heeft genoemd. 

Dat leverde hem volgens VI afgelopen zondag al een halve wedstrijd op de tribune op. "Ik zei dat hij een schijterd was. Ik vond dat Joël Veltman een overtreding maakte op Dabney dos Santos, terwijl hij door kon. Dat was een gele kaart, en hij had er al een... Maar dat moet ik niet doen. Stom van mij."

Volgens de aanklager betaald voetbal maakte de coach zich schuldig aan "het meermalen in woord en/of gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de scheidsrechter en/of het gebruiken van beledigende taal tegen de scheidsrechter". Van den Brom heeft al besloten ook mee te betalen aan de boete die uit de heftige belediging voortvloeit. 

Van den Brom blijkt veelvuldig in de archieven voor te komen. Zo zorgde hij voor opschudding toen een feestje ter ere van een overwinning van ADO Den Haag op Ajax (toen nog als ADO-coach) wat uit de hand liep: 

Ook is hij eens bedreigd en in spreekkoren uitgemaakt voor NSB'er

Alle artikelen geladen. Overzicht →