'Azc-horde bejaagt ponymeisje bij Pekela'
Binnenland

'Azc-horde bejaagt ponymeisje bij Pekela'.

Een 18-jarig ponyrijdend meisje heeft woensdag bij Oude Pekela doodsangsten uitgestaan toen zeven mannen haar probeerden te 'vangen'. Het lukte de boeven echter niet om het kind van haar rijdier te sleuren, waardoor ze veilig kon ontsnappen. 

Ze werd 's middags tijdens het paardrijden bij Zuidwending gevolgd door een getinte fietser. Toen drie kinderen op de fiets passeerden vroeg ze hun haar te vergezellen, wat zij deden, tot het moment dat er verderop langs het pad richting Veendam plots zes onbekende mannen uit het struikgewas opdoken. Het driekoppige escorte van het meisje koos hierop het hazenpad, waarna de mannen zich op de 18-jarige stortten.

"Mijn pony steigerde en heeft een van hen nog een flinke trap verkocht. Daar schrokken ze van en gelukkig kon ik wegkomen en naar een erf vluchten", aldus haar relaas op Facebook. Volgens het slachtoffer hadden de mannen "een donkere huidskleur en spraken ze geen Nederlands".

Het incident heeft tot onrust in de omgeving van Pekela geleid, zo schrijft Dagblad van het Noorden. Burgemeester Jaap Kuin vermoedt dat asielzoekers wel eens achter de aanval zouden kunnen zitten. "De politie weet niet of de mannen uit het asielzoekerscentrum in Pekela komen", zegt hij. "Het is, met wat we nu weten van getuigen, een serieuze optie. Mogelijk gaat het om illegale vluchtelingen." Maar wie het ook moge zijn, zegt hij, het is "sowieso onacceptabel dat vrouwen worden lastiggevallen".

Maatregelen 

De sluwe hinderlaag door de van huis en haard verdrevenen heeft, samen met een recent voorval bij een basisschool, geleid tot meer aandacht voor veiligheid in het gebied bij de Zuidwending. Zo gaat de politie er frequenter surveilleren

(bovenstaand dier is niet de pony uit het verhaal)

Alle artikelen geladen. Overzicht →