AZC is een verrijking voor uw buurt 

01 februari 2018 - 09:27

Hee, goedemorgen. Wat fijn dat u er allemaal weer bent. Ook genoten van een magistraal potje voetbal in de moeder aller stadions gisteren? Wij wel. Staan nu in de rij bij de koffieautomaat en collega Henk (van Ingrid) eet iets raars als ontbijt: hij wil experimenteren met een ingevroren rookworst van de HEMA in combinatie met guacamole en hagelslag.

Alhoewel, raar. Er kan zomaar een trendwatcher opduiken die deze vreemde combi tot trending bombardeert. Dan is Henk gewoon de eerste.

Anyway, let's talk business. Het Centraal Bureau voor de Statistiek en onderzoeksbureau WODC ontkrachten een veelgehoord vooroordeel, namelijk dat een asielzoekerscentrum (azc) een ramp zou zijn voor autochtone omwonenden.

Een buurt met een azc zou volgens sommigen onveilig zijn en bovendien een verzamelplaats van criminaliteit. Nu, cijfers wijzen uit dat dat allemaal reuze meevalt.

Okee, inwoners van een azc (voornamelijk uit veilige landen als Marokko, Albanië, Pakistan etc. etc.) komen ruim drie keer vaker (2,5 - 3,7 procent) in aanraking met politie en justitie als de autochtone bevolking (1,2 procent), maar dat heeft verder geen enkel nadelig effect voor de buurtveiligheid.

Zo, poe poe. Dat vooroordeel is even cijfermatig met de grond gelijk gemaakt. Wij verwachten nu dat u massaal 'vluchtelingen welkom'-spandoekjes gaat vingerverven, een megafoon aanschaft en het BLØF-liedje Omarm op repeat zet.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie