Azc-Uden op andere plek
Binnenland

Azc-Uden op andere plek.

De gemeente Uden moet op zoek naar een andere locatie voor een vluchtelingenopvang. De eigenaren van een stuk grond waar het azc zou moeten komen, hebben de gemeente laten weten dat ze de percelen toch niet beschikbaar willen stellen.

Het besluit komt als een verrassing, meldt het college van burgemeester en wethouders. "Het college vindt het jammer dat het proces in deze fase deze wending heeft genomen en beraadt zich nu over volgende stappen."

In mei besloot de gemeenteraad van de Brabantse plaats om driehonderd vluchtelingen op te vangen. Een werkgroep ging vervolgens aan de slag om een locatie te vinden voor de opvang. De eigenaren van de grond aan de Corridor werden benaderd en gaven aan open te staan voor de plannen. Ze zien er nu vanaf.

We hebben een klupje opgericht

De grond is eigendom van twee families. Volgens de werkgroep 'Zeg nee tegen het AZC' hadden de families nog geen ja gezegd tegen de verhuur van de grond. Bovendien zouden ze de afgelopen tijd tal van bedreigingen hebben ontvangen en werden ze uitgemaakt voor verraders.

Een informatiebijeenkomst voor omwonenden die voor woensdag stond gepland, gaat niet door.

Alle artikelen geladen. Overzicht →