Duits skidorp gesloopt en aangerand door azc'ers
Buitenland

Duits skidorp gesloopt en aangerand door azc'ers.

Sigrid Meierhofer, burgemeester van Garmisch-Partenkirchen, smeekt om maatregelen tegen criminele ontheemden die in haar skidorp opvang vinden. Vandalisme, gevechten en ernstig seksueel geweld zijn dagelijkse kost in de Duitse plaats. 

Meierhofer spreekt van een "explosieve situatie" rond de uitgewekenen, aldus The Mail Online op basis van lokale bronnen.

De SPD-politica schreef een naar de pers gelekte brief aan de Beierse bestuurder Maria Els. Ze ging over tot die stap na zware confrontaties tussen de politie en bendes vluchtelingen. Daarbij kwamen "de publieke veiligheid en openbare orde" in het geding, aldus de burgermoeder. Asielzoekers zouden ook de volksgezondheid en het toerisme bedreigen.

De nieuwkomers zijn gehuisvest in Centrum Abrams, een voormalige Amerikaanse legerbasis. Daar woonden aanvankelijk vooral Syrische gezinnen, maar hun plek is inmiddels ingepikt door Afrikanen. Van hen bestaat 80 procent uit alleenreizende jongemannen. "In het azc", zo stelde een politiechef onlangs, "hebben de zwarten het voor het zeggen: zij claimen de beste WIFI-spots en bepalen wie waar slaapt."

Avondklok

Sinds enkele weken is de situatie rond Abrams sterk verslechterd. Daarom weert Garmisch-Partenkirchen nu met een avondklok de voortvluchtigen uit delen van het dorp. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →