'Azc'ers op stoep = stoep moet weg'
Raar

'Azc'ers op stoep = stoep moet weg'.

Het zal je maar overkomen: je huis staat in de verkoop en er lopen asielzoekers over de stoep. Een aantal inwoners van het gemoedelijke Gelderse dorp Beuningen vrezen dat deze exotische wandelaars een daling van de huizenprijzen zal veroorzaken. Ze willen daarom dat de gemeente de stoep weghaalt om een tsunami aan AZC-wandelaars te stoppen.

In het najaar staat tussen Beuningen en Ewijk de opening van een asielzoekerscentrum gepland. Dit viel niet bij elke Beunhaas in goede aarde: de aankondiging van de komst van het AZC leidde tot de nodige onrust. Bewoners van de Koningsstraat willen niet dat asielzoekers langs hun woning naar het dorpscentrum lopen. Tegen de Gelderlander zeggen zij bang te zijn dat hun huis minder waard wordt als de asielzoekers regelmatig over de stoep lopen.

Daarom leek het de Beuningers een goed idee om de stoep weg te halen en er inritten te laten plaatsen. Zo kunnen automobilisten de huizen nog wel bereiken, maar zullen de AZC'ers de stoep aan de overkant moeten bewandelen. Hun ingenieuze idee door de gemeente afgewezen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →