Baardmans: 'Homohaat valt binnen VvMU'
Binnenland

Baardmans: 'Homohaat valt binnen VvMU'.

De Turk van wie aanvankelijk werd gedacht dat hij geestelijk vader was van de jegens homoseksuelen gerichte haatfolder (recent verspreid in Amsterdam-West), vindt zulke reli-propaganda niet problematisch. "De flyer is met de beste bedoelingen geschreven, binnen de grenzen van de vrijheid van denken en meningsuiting", verklaart islampredikant Harun Yahya.

Yahya, die in het echt Adnan Oktar heet, betoont zich in een brief aan het Parool buitengewoon vrijheidslievend, althans, wat betreft het ventileren van homohaat. "Het uiten van iemands bezwaar tegen homoseksualiteit mag niet worden beschouwd als een misdaad binnen de reikwijdte van de vrijheid van denken", aldus de baardmans. "Ik geloof dat de rechtbanken in Nederland deze kwestie eerlijk en met gezond verstand zullen evalueren."

Afgelopen maand pakte de politie drie mannen op die betrokken waren bij de brochure, waarin werd benadrukt dat homofobie in alle monotheïstische religies de normaalste zaak van de wereld is. Volgens de politie heeft Yahya's 'gedachtegoed' niks te maken met de folder, iets wat de prediker zelf overigens betwist. 

Yahya ziet homoseksualiteit als "religieus onwettig", een "bedreiging" en een "perversiteit", maar zegt geweld te verwerpen. Ook darwinisme is volgens de gelovige heer een slechte zaak en is volgens hem zelfs verantwoordelijk voor 9/11.

Alle artikelen geladen. Overzicht →