'Diversiteitsbaas' Fatima Elatik toe aan nieuwe uitdaging 

08 september 2017 - 11:35

De omstreden Fatima Elatik - diversiteitsdirecteur en brein achter het hoofdoekjesplan - is inmiddels weg bij de Amsterdamse politie. Ze krijgt gelukkig haar salaris van 12K aan belastinggeld nog wel doorbetaald totdat haar inhuur-contract, dat loopt tot 1 oktober, is afgelopen. 

‘In onderling overleg’ is besloten dat Elatik stopt met haar werkzaamheden, zo staat in een brief die in het bezit is van het AD. Officieel omdat het diversiteits-programma (wij begrijpen nog steeds waarom dat een job is bij de politie) dat door Elatik is opgezet in een 'nieuwe fase' komt dat een 'andere benadering' vereist. Maar het is toch wel heel toevallig dat ze na een reeks ophef-berichten in de media ineens weg is.

Zo was er consternatie over haar vorstelijke salaris van 12.000 euro per maand, waar ze maar 24 uur per week arbeid voor uitoefent. Er was ophef over haar hoofddoekjesplan bij de politie, zodat vrouwelijke moslimagenten voortaan ook hun geloofs-verplichtigen kunnen uitvoeren tijdens werk. Tenslotte was er ook ophef over haar innige vriendschap met de falende en inmiddels geschorste topambtenaar van de afdeling Radicalisering Saadia A-T

Elatik zegt zelf tegen het AD dat haar vertrek al een tijdje gepland stond: "Ik ben ook wel toe aan een nieuwe uitdaging, om eerlijk te zijn". Zou ze ergens anders ook zo'n hoog salaris vangen? Het diversiteitsprogramma - voor meer multikoeltoer bij de politie - gaat in elk geval gewoon door. Gelukkig!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie