Baby dood door lachgas
Raar

Baby dood door lachgas.

In een Australisch ziekenhuis is een baby omgekomen doordat de jonggeborene lachgas toegediend kreeg in plaats van zuurstof. De minister van Volksgezondheid Jillian Skinner bevestigt dat er een fout is gemaakt. 

"Ik heb diep medelijden met de families van een pasgeborene die is overleden en een andere pasgeborene die zwaar is getroffen nadat het verkeerde gas werd toegediend in het Bankstown-Lidcombe ziekenhuis", aldus de minister gisteren in een statement. 

Eenzelfde incident met een baby vond al eerder plaats in hetzelfde ziekenhuis. Die zuigeling zou in kritieke toestand verkeren. De twee incidenten zouden per ongeluk zijn gebeurd. "De families hebben te horen gekregen dat de zuurstofmaskers in een van de operatiekamers van het ziekenhuis verkeerd is geïnstalleerd" zegt Skinner. 

Er wordt nu onderzocht hoe het mogelijk is geweest dat zulke fatale fouten zijn gemaakt. The South Western Sydney Local Health District gaat daarnaast een onderzoek uitvoeren naar het personeel in het ziekenhuis. Hierbij wordt gekeken of de fouten opgespoord konden worden door de werknemers, schrijft 9News. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →