Baby sterft na toedienen lachgas, ziekenhuis krijgt slechts boete
Buitenland

Baby sterft na toedienen lachgas, ziekenhuis krijgt slechts boete.

Die Belgen toch... Het ziekenhuis van Knokke-Heist, de algemeen directeur en twee artsen zijn vandaag voor de rechtbank in Brugge schuldig bevonden aan de dood van baby Jasper in november 2012. 

Logisch, als u bedenkt dat het jongetje van acht maanden oud stierf toen hij bij een routine-ingreep in het ziekenhuis van Knokke lachgas - weliswaar per ongeluk - toegediend kreeg in plaats van zuurstof.

Nu komt het: het ziekenhuis komt nu - zes jaar later - weg met een boete van 288.000 euro, waarvan ze 96.000 euro ook nog later mogen betalen. De algemeen directeur en de twee artsen krijgen geen straf, omdat zij er volgens de rechter ook niks aan konden doen dat de machine waarmee de gassen werden toegediend niet voldoende gekeurd en de leidingen verwisseld waren.

U zou toch verwachten dat er wat zwaardere straffen zouden volgen, maar goed. De directeur technische zaken en het bedrijf dat het operatiekwartier installeerde, werden zelfs helemaal vrijgesproken. Toch zijn de ouders van de baby wel opgelucht: "We zijn tevreden dat er eindelijk schuldigen zijn aangeduid. Het is voor ons een echte opluchting na een jarenlange strijd om rechtvaardigheid."

Alle artikelen geladen. Overzicht →